Как да открием реномирана фирма за ремонт на телефони

ремонт на телефони

Здравейте, приятели. Не бях писал доста отдавна в блога, но ето че дойде момента да муобърна повече внимание.

Напоследък доста приятели ме питат, как да открият и да се доверят на качествен и професионален сервиз за ремонт на телефони. Самият аз не съм имал нужда и до сега знам няколко такива gsm сервиза от рекламите по радиото или в Интернет.

И понеже живеем във времена, в които телефонът е пръв приятел на човека, осъзнах че при нужда от поправка, смяна на някоя част като дисплей или батерия или при нужда от софтуерна намеса, то наистина трябва да сме много бдителни и взискателни към избрания сервиз за смартфони.

Поставих се в обувките на мой приятел, който наскоро изпусна телефона си в банята и счупи стъклото. Какво бих направил аз, и как бих избрал надежден gsm сервиз? Ето моите размисли по темата и приятно четене.

Критерий за избор на сервиз за ремонт на телефони

За да откриете професионален сервиз за смартфони, можете да следвате следните стъпки:

Проверете отзивите

Потърсете онлайн отзиви и оценки на услугите за ремонт на смартфони във вашия район. Проверете уебсайтове като Google и Facebook, за да видите какво имат да кажат другите клиенти за опита си с услугите. В Google My Busines може на пръв поглед да откриете обекти с много висок рейтинг. Имайте предвид, че голяма част от фирмите плащат за подобряване на рейтинга на фирми, занимаващи се с маркетинг. Разгледайте ревютата и ако видите, че голяма част от тях са от съмнителни профили с 2-5 ревюта, това може са означава манипулация.

Поискайте препоръки

Попитайте приятели, семейство или колеги за препоръки за услуги за ремонт на смартфони, които са използвали и на които са се доверили.

Проверете за сертификати

Потърсете сертификати или лицензи, получени от сервиза, за да сте сигурни, че са квалифицирани да ремонтират смартфони. Например оторизираните сервизни доставчици на Apple са сертифицирани от Apple за предоставяне на качествени ремонти. Разгледайте сайтовете в секциите За нас или други страници, показващи как работят тези фирми.

Попитайте за гаранция

Попитайте дали сервизът предоставя гаранция или гаранция за техните ремонти. Един добър сервиз за смартфони трябва да предоставя гаранция, която покрива тяхната работа и влъжените части.

Сравнете цените

Сравнете цените на различни услуги за ремонт на смартфони във вашия район. Бъдете внимателни към услуги, които предлагат значително по-ниски цени от техните конкуренти, тъй като те може да използват части с по-ниско качество или да нямат необходимите умения и опит.

Посетете сервиза

Ако е възможно, посетете сервиза и преценете професионализма и чистотата на обстановката. Добре организираният и чист сервиз може да означава професионално и надеждно обслужване.

Класифицирана информация и лични данни

Не малко хора съхраняват на телефоните си важна и ценна информация. Тук не става дума за снимките от последната ви почивка на Добринище или паролите ви за някой онлайн магазин за чанти примерно. Имам предвид, че много хора съхраняват пароли за имейл акаунти, социални мрежи и други профили, данни за вход в банкови акаунти и дори ключове за достъп до крипто борси и крипто портфейли. Загубата на тази информация или попадането й в чужди ръце може да коства огромни финансови загуби на собствениците.

По тази причина моят съвет е преди да предоставите смартфона си на сервиз да направите следното:

  1. Архивирайте всички контакти, посредством синхронизация с Google акаунта ви или чрез някой софтуер.
  2. Направете бекъп на използваните от вас месинджъри. Viber периодично прави подобен автоматичен бекъп. WhatsApp също, като може да настроите периода на бекъп.
  3. Направете бекъп на всички лични файлове като снимки, докменти и т.н. За целта може да ги свалите локално на своя компютър, да ги качите в някой облак или на домашното NAS устройство.
  4. Активирайте 2 факторна ауторизаця на всички възможни и важни за вас приложения. Важно е логина да се осъществява чрез: данни за вход като потребителско има и парола, пръстов отпечатък и email съобщение с временен код за достъп.
  5. Подобрете паролата за вход в самия телефон, като най-надеждна остава пръстовия отпечатък и сканиране на ретината.
  6. Добавете трудни пароли на приложенията, които нямат такава или се стартират автоматично.

След като защитите надеждно мобилното си устройство, попитайте избрания сервиз, какви мерки предприема при работа с лични данни и какви са политиките за работа с подобен род чувствителна информация.

Като цяло, намирането на професионална услуга за смартфони изисква проучване и надлежна грижа. Отделете време, за да оцените прегледите, сертификатите, гаранциите, цените и физическия магазин, за да сте сигурни, че ще изберете надежден и квалифициран сервиз за ремонт на вашия смартфон.

Обещавам, че във следващ материал ще напиша повече за 2FA – Two-factor authentication.