Не е задължително да имате скъп телефон

скъп телефон

Традиционно най-силно впечатление и очаквания от потребителите има към телефоните от високия клас. Именно там се очакват пробиви и преобръщания на досегашните представи за мобилни технологии и съвременен начин на живот. Със сигурност мултифункционалността на днешните смартфони се намира далеч-далеч от представата, която имахме в ерата на появата на първите мобилни телефони в търговската мрежа в България.

И все пак най-иновативните модели продължават да гъделичкат интереса дори и на тези от нас, за които телефонът служи просто като средство за осъществяване на връзка. Най-класните смартфони стават черешката на тортата на всяко едно изложение. Те впечатляват с характеристиките си, с внедрените нови технологии и с уникалния си дизайн. Все повече се развиват и материалите, от които се правят самите телефони. Това обаче в никакъв случай не означава, че по-достъпните по ценови критерий апарати не могат да получат заслужено внимание. Напротив, проучвания сочат, че телефоните от ниския клас все повече привличат аудиторията, едно заради добрата цена и от друга страна заради възможността по-често да се сменят моделите.

смартфон на висока цена

Какво искат потребителите? Баланс и съчетание по отношение на цена/качество. За тази цел решихме днес да разгледаме характеристиките на Xiaomi Redmi 10C. Той е позиционират от производителя като достъпен телефон за любители на музиката.

За никого не е тайна, че продуктовата линия Redmi на Xiaomi е предназначена за хората с по-ограничен бюджет, но с желание да се докоснат максимално до новите технологии. По тази причина в този смартфон няма да откриете някой от топ екстрите като 5G модул, аудио от Harman Kardon, най-качествения сензор за снимки с огромна резолюция или дисплей за игри с опресняване от 120 Hz.

И все пак да видим, какви са достойнствата които Redmi 10C предлага на бюджетните клиенти във своя Xiaomi Shop.

Продуктово ревю на Redmi 10C

Redmi 10C излиза през средата на 2021 и в момента е сред новите попълнения на пазара на мобилни технологии. Неговата поява няма характер на нова ера в телекомуникационната система, но въпреки това интересът към апарата е завиден. В сравнение с останалите продукти от същия бюджетен сегмент този модел се отличава по няколко параметъра – основният от които е сравнително големия сензор за камера. Той отговаря за качествените снимки и видеа с добър звук, за който говорят разработчиците му. Xiaomi Redmi 10C предлага двойна камера от 50MP основен сензор и любимата селфи камера с 5 MP размер на сензора.

redmi 10c

В комплекта с Redmi 10C вървят и слушалки. Според създателите им, те не блестят с дизайн, но пък за сметка на това са разработени така, че съумяват да запазят и предадат качествен звук. Другата приятна новост за ценителите на мобилните технологии е наличието на огромна по заряд батерия, даваща възможност за невероятно дълго време за автономна работа.

Голям плюс е качествения IPS дисплей, който гарантира добро цветопредаване и сравнително добра видимост при работа на открито. Разбира се при работа на ярка слънчева светлина, дисплей става по-труден за виждане, а текста е нечетим твърдят от Xiaomi Shop. И все пак това е един добър дисплей за начинаещи геймъри или хора със скромни претенции към техниката.

Дотук описанието върви добре, но ако очаквате още подвизи от този модел на Xiaomi, време е да спрете. Всички останали показатели са обичайните за този клас. Един от проблемите е оперативната памет, който възлиза на едва 4 ГБ и понякога не достига за приложения, които хабят повече ресурси.

Процесорът е 8-ядрен Snapdragon 680 4G (6 nm) с тактова честота 2,4 GHz, който изненадващо добре се справя с почти всички приложения. Устройството поддържа карта MicroSD, а операционната система е задоволително актуална – Android 11.

Сред основните плюсове на модела е четецът за пръстови отпечатъци Fingerprint, опцията за бързо зареждане и запазената за Xiaomi фирмена визуална среда MIUI 13. Още информация и детайли за Redmi 10C можете да получите в онлайн магазините, които предлагат продуктите на Xiaomi Shop в България. Цената на устройството по днешна информация е около 350-380 лв, а гаранцията е с продължителност 2 години.