Как да изберем подходящ акумулатор

подходящ акумулатор

Преди всичко трябва да определите от какъв акумулатор има нужда вашият автомобил. С това огромно разнообразие от акумулатори в търговската мрежа, изборът не правилния може да бъде объркващ.

Основно внимание трябва да се обърне на физическия размер за конкретния автомобил, както и изискванията на производителя на колата.

Разположението на клемите за плюс и минус също имат значение.

Цената е друг аспект, който също трябва много добре да се обмисли.

Акумулаторите, които изискват поддръжка от потребителите, не са скъпи, но обикновено функционират за доста по-кратък период от време в сравнение с тези, които не изискват никаква поддръжка.

Превозно средство, което се кара офроуд или извършва тежка работа, изисква акумулатор с по-здрав корпус, за да се предотврати грешка при оловните плочи.

Ако се затруднявате с намирането на необходимата информация, попитайте служителите в най-близкия до вас магазин за акумулатори.

Защо да изберете най-добрия акумулатор за Вашата кола?

Автомобилните акумулатори са електрически единици за съхранение, които преобразуват химическата енергия в електрическа енергия. Тази авточаст в колата ви е известен като оловно-киселинен акумулатор. Киселина или електролит реагира с оловни плочи във вътрешността му и това произвежда електричество. Но има и други по-модерни варианти като AGM и EFB, които са много прецизни и задължително се монтират на новите модели автомобили.

Претоварването на акумулатора може да доведе до електролитна реакция, което ще спре работата му преждевременно. Изборът на най-добрия акумулатор за вашият автомобил може да предотврати такава и подобни грешки. Ако не можете да се справите сами с решението, посъветвайте се със служителите в магазин за акумулатори.

Как да изберете правилния акумулатор: направете го както трябва!

Електролитът в автомобилните акумулатори се създава от комбинацията между сярна киселина и вода. Бъдете много внимателни при работа или обслужване.

  1. СА – това е рейтингът на стартовата мощност на акумулатора. Уверете се, че със сигурност сте избрали модел, който напълно съответства на изискванията на вашия автомобил. Ако е необходимо, се консултирайте с производителя на вашата кола или проверете в потребителското упътване, което е специално за вашия автомобил.
  2. ССА – това е рейтингът на СА, но при 0 градуса по Целзии. Това означава, че определя дали акумулаторът ще успее да стартира двигателя при ниски температури. Ако живеете на място, което е с по-студен климат, това е много важен фактор, който да вземете предвид при избора на батерията.
  3. Акумулаторите, които изискват поддръжка от купувача, са доста по-евтини от другите разновидности, но трябва редовно да следите какво е нивото на електролита. Ако забележите, че нивото му е спаднало, трябва да долеете необходимото количество вода, за да не се повреди тази авточаст или друга.
  4. Акумулаторите без необходимост от поддръжка са по-скъпи от другите, които изискват доливане на вода, но имат огромното предимство, че няма да трябва да се притеснявате за него. Монтирате го и забравяте! Няма никаква нужда да проверявате нивото на водата и а се занимавате да доливате.
  5. Имайте предвид местоположението и вида на клемите на акумулатора на колата ви. Някои са отстрани, докато други са отгоре. Пазете ги чисти и без корозия за най-добра функционалност на вашия нов акумулатор.

Ако имате нужда от акумулатор, можете да поръчате онлайн и да очаквате бърза доставка.