Съвет при избор на пътна помощ

избор на пътна помощ

Ще ви разкажа история, изпитана на наш гръб, за да разберете, защо трябва да използвате професионалните услуги на Пътна помощ.

През отминалата две хиляди двадесет и първа година на 12 декември тръгваме от град София за град Пловдив да закупим автомобил от Автооказион в село Труд. При тръгване имаше навалял сняг, но грееше Слънце и беше приятно. Като минахме около Пловдив около 13:00 ч. времето беше прекрасно!

За докарването на въпросната кола използвах услугите на един приятел с бордови камион, с който той докарва коли от чужбина. Но истината е, че бусът му не беше направен за пътна помощ. Първо липсваше задната опашка, липсва и лебедка. Попитах го, това не е ли проблем, а приятелят ми отсече, не в никакъв случай. След дълго шофиране със средна скорост 70 км/час достигнахме до автокъщата в село Труд до град Пловдив. Седнахме да хапнем, доста сладко готвят в това село.

След повече от 2 час огледи бяхме готови с документи и всички прегледи на ходова част, двигател, спирачни системи, електроника и разбира се външен вид и интериора. Разбира се имаше малки забележки и се нуждаеше от обслужване на масло и филтри, а и щяха да трябват някои авточасти и професионална ръка, за да ги смети. След като платих се започна репатрирането на автомобила. При огледа на колата установихме, че няма зареден акумулатор и затова не палеше. Имаше нужда от лебедка, но при липса на такава, стартирахме един джип. С подходящо въже закачихме колата и успоредно по камиончето придърпвахме автомобила с пикапа. Оказа се наистина голям зор. След многократни опита и около 1 час приключихме. Обезопасихме колата с два колана и тръгнахме.

Някъде около 30 километра по аутобана свърши горивото. Моят познат каза, че не му работил уреда за измерване на гориво и не знаел, колко нафта има в репатрака. Възкликнах от изненада. Разходихме се пеша да заредим нафта, приблизително на 4 километра имаше бензиностанция. След около два часа в двете посоки и много умора все пак заредихме гориво в камиона и потеглихме с 20 литра нафта в резервоара.

Тръгнахме отново към София и някъде след около 50 минути преодоляхме 40 километра, и изведнъж буса угасна. Направо си спря сам, викам, е това е върхът на всичко и бях прав. Буса се повреди тотално. Приятелят ми предложи да извикам пътна помощ.

Дойде ми идея да проверя в Интернет и виждам пътна помощ Towingbg в град София на най-ниска цена! Набрах ги и моментално ми вдигна културен мъж. Поздрави ме с добър ден, а аз казвам – Здравейте, колата се повреди на пътя и започвам да разказвам местоположението ми. Служителя от пътна помощ го отбеляза и потеглиха към нас. Четиридесет минути им отне да се отзоват на моят проблем.

Техния репатрак за пътна помощ е идеален. Качиха за 5 минути леката кола и мен с мощната си лебедка и потеглихме към град София. За мой възторг пристигнахме за нула време. В репатрака беше топло и чисто, с една дума идеално, а цената беше уникално ниска за цялата услуга. За половината цена на тази, която познатият ми беше дал с повредения бус, ме транспортираха. Отделно буса на моя приятел изобщо не е годен. Измръзнахме от студ и съсипахме денят ни, докато не пристигна въпросната пътна помощ София и се прибрахме експресно в града. Ако ви се наложи това е най-добрата пътна помощ на момента в град София. Налага ли ви се това е експресната услуга с репатрак!