Предимства на модерната пвц дограма

Предимства на модерната пвц дограма

Да поговорим за дограмата, а именно всички прозорци, врати и дори капандури… Защо да изберем съвременни решения за пвц дограма?

Все по трудно можете да намерите жилище с дървена или алуминиева дограма. Голяма част от хората избират за своето жилище нова дограма от поливинил хлорид или накратко казано ПВЦ. И за това има няколко много основателни причини. Ако все още нямате информация и все сте сигурни в качествата на пвц дограмата, а ви предстои ремонт, прочетете повече. В тази статия ще ви помогнем да научите повече при избора на параметри за нова певеце дограма.

Като начало пвц дограмата притежава много добри топлоизолационни качества:

  • минимални количества конденз
  • лесна поддръжка
  • отлична топлоизолация
  • сигурност
  • съвместимост с модерните стъклопакети

Прочетете всичко и вземете информирано решение.

Върховна топлоизолация

Липсата на термомост и ниския коефециент на топлопредаване, прави пвц профилите идеални за домашни условия и комфорт при всякакви метеорологични условия.

На пазара се предлагат няколко вида профили – три, четири, пет и осем камерни. Безспорно пет и осем камерните дограми са най-добрият вариант. Ценовата разлика между тях не е голяма, за това изберете тях. Поинтересувайте се и от дебелината на профилите. Съществуват два класа. „А“ клас е с дебелина от 3 милиметра и отговаря на „RAL“ – международна система за стандарти. Тя е по-скъпа, но и по-качествена. Предлагат се и профили от „Б “клас, с дебелина 2.5 милиметра.

Те са масово използвани, поради по-ниската си цена, но и са по-малко качествени. Ако имате възможност да си позволите първия вариант, направете го. Ще си осигурите по-голяма сигурност на дограмата, по-добра шумоизолация, както и нейният по-дълъг живот.

Минимален конденз

Ако я сравним с алуминиевата дограма, ще разберем, че кондензира много по-малко влага и вероятността да получите мухъл по стените е значително по-ниска.

Лесна поддръжка

За разлика от дървената дограма, тя е много по-лесна за поддръжка, не се нуждае от боядисване или третиране с някакви други препарати. Всички помним, че в миналото се налагаше задължителна обработка на дървените прозорци с Безир или друг лак за дърво, а след като изсъхне поне 2 пласта боя. И така на всеки 4-5 години. Отделно дървените прозорци и врати са податливи на атаки от дървояд и други насекоми, плесени и гъби. При певеце профилите едно забърсване с влажна кърпа е напълно достатъчно.

Сигурност

Не на последно място, върху новата ПВЦ дограма може да поставите специален обков с многоточково затваряне, който позволява прецизна настройка на пантите. По този начин вие ще осигурите стабилност при наличието на бурен вятър и ще избягате от неприятното свистене и веене. А най-важно в случаят, е че вашите врати и прозорци ще бъдат непревземаеми за взломаджии и крадци.

Качествен стъклопакет

Следва да направите избора си за стъклопакет. В момента най-евтин е двойния стъклопакет, но най-изгоден във времето е тройният. Това е така, защото троен стъклопакет за прозорец ще реализира най-голямо енергостестяване през годините на ползване. Обърнете внимание на дебелината на стъклото. Важно е двете или трите стъкла, от които е съставен стъклопакета да са с различна дебелина, това ще осигури по-добра шумоизолация. Погледнете и за наличието на аргон, той е гаранция за добра топлоизолация и високо качество. Добрите фирми за дограма предлагат и гаранция, която може да бъде до 5 години

Убедихме ли в предимствата на ПВЦ дограмата?

Ако е така, следва да изберете каква точно да монтирате в дома си.