Няколко полезни напитки за горещите дни

полезни напитки за горещите дни

С идването на топлото време през наближаващото лято на 2022 г., идват и въпросите, как да се охладим и да дадем всичко нужно на организма, за да не се обезводни. Идеално решение е любимият на всички айрян, една студена чаша прясно мляко, както и доматеният сок, който има диуретично, холеретично, също така противовъзпалително както и антимикробно действия. Този доматен сок е богат на антиоксиданта ликопен, имащ славата като предотвратяващ развитието на рак. Имайте предвид, че една чаша с такъв сок, ще ви помогне в борбата с депресията, както и с различни видове заболявания на кръвоносните съдове и сърцето.

За да не губите излишно време в лутане по магазините в избор на различни хранителни продукти, то можете да се възползвате от онлайн доставките на храна, където да поръчате продуктите, за да направите една охладителна напитка.

Много дами избират да консумират зелен чай. От една страна за отслабване, а от друга заради своето богато съдържание на комплекс от витамини, полезни микроелементи и антиоксиданти. Тази напитка има силното действие да понижава нивото на захар в кръвта, както й да подобрява обмяната на веществата, в този чай има съвсем малко количество калории.

Избирайки доставка на различни видове плодове и зеленчуци, която може да направите по всяко време, можете да си приготвите различни фрешове и коктейли, които да ви разхладят.

В списъка с интересни и предпочитани напитки е горещия шоколад, който повишава общия тонус на организма, благодарение на серотонина, който има в него. Имайте предвид, че той съдържа повече калории и не бива да се прекалява с консумацията му.

Ако искате да следвате съветите на диетолозите, то сложете в хранителните си продукти и портокаловия сок, който е богат на витамин С. Има хубавото действие да активизира работата на имунната система, също така притежава ефективно диуретично и противораково свойства. Не бива да забравяме и домашната лимонада с добавен мед и няколко листенца мента. Тя е отлично средство за разхлаждане и хидратиране на тялото.

Както споменахме в самото начало едно от най-предпочитаните разхладително напитки е айрянът. Пригтовен у дома от кисело мляко, вода и малко сол, той е един от най-полезните течности за лятото. Добавената сол в малки количества е полезна, именно защото при обилното изпотяване, тялото ни губи важни соли и минерали.

Вие обичате ли портокалов сок или лимонада? Кои според вас са здравословните напитки за летният сезон, които могат да ви дадат всичко нужно за здрава имунна система.