Испания или Гърция за празниците

почивк в Гърция или пъгуване до Испания

Ще ви дадем някокло полезни съвета, ако сте решили да пътувате до Испания със самолет или до Гърция със семейния автомобил.

Почивка в Испания

Слънчева Испания не е само фламенко, морски плажове, тореадори и маняна. Бъдете нащрек при всяка ситуация и най-вече бъдете особено внимателни по отношение на добронамерените лица, които ви предлагат различна помощ, било то при спукана гума на вашият автомобил или друг случай.

Напълно вероятно е това да са именно съучастниците на лица, които преди това са ви спукали самата гума. Добре е да приемате с недоверие сигнали и на други автомобилисти и участници в движението за неизправност по вашият автомобил или съмнителни предложения за помощ и дори покупка и смяна на авточасти.

Важно е да не спирате, дори да ви правят какви ли не знаци за това. Ако пък очаквате пътна помощ, то е добре да се уверите, че колата която пристига, за да ви окаже съдействие е на точната фирма, с която сте се свързали за помощ. Не се препоръчва и да прекарвате цялата нощ в личният си автомобил на паркинг или по магистралните пътища. Важно е да спазвате ограниченията на скоростта при движение по пътищата и по магистралите, което се отнася и за нашите пътища когато предприемете пътуване за празниците до някои дестинации. Всички глоби за превишена скорост в Испания са доста високи и се заплащат на момента.

Почивка в Гърция

Друга прекрасна дестинация е Гърция, където може да се насладите на Древна Елада, която е дала на човечеството ни едни от най-големите математици, астрономи, физици и философи. В онези по-стари антични времена гърците са смятали музиката за неразделно свързана с обучението, както и с развитието на всеки човек, понеже музиката развива духа, така и физическото възпитание. И в днешни дни музиката е фундаментална част от цялата гръцка култура и самобитност и ако планувате септемврийски празници в Гърция, то няма да съжалявате. За това стягайте багажа в своите куфари и се приготвяйте за път.

Хубаво е че през 2010 година бе открит нов Контролно пропусквателен пункт от към Златоград – Термес. И точно с това пускане на новият пункт се очаква да се увеличи и потокът от туристи от Гърция към курорта Пампорово или Смолян за ски в България.