6 причини да си резервирате полет

пътуване със самолет

Търсите самолетни билети, или по-скоро причина да си ги купите? Причините всъщност са точно толкова многобройни, колкото и примамливите дестинации по света. И все пак не можете просто да кажете на половинката си, че се нуждаете от ваканция. Друго си е да облечете предложението в още някаква добавена стойност, която да удовлетворява и двама ви.

И така, ако вече ви убедихме, че се нуждаете от добре формулиран повод да се измъкнете от ежедневието за един-два дни, веднага ви предлагаме няколко такива с крайната цел да направите резервация на самолетни билети при някоя нискотарифна авиокомпания или при стандартен превозвач.

Културно обогатяване: Дери, Северна Ирландия

Дери е вторият по големина град в Северна Ирландия след Белфаст. Наричан още Лъндъндъри, градът е Културен град 2013 на Великобритания. Дори само този факт е достатъчен за една разходка до там. И не мислете, че култура означава само изложби и традиционни занаяти, напротив. Дери обещава да бъде домакин на значителен брой забавления. Едно от тях, и то какво, е фестивалът Jazz & Big Band. В рамките на пет поредни дни фестивалът привлича повече от 30 хил. души, които в ритъма на джаза поклащат замислено глави. Звучи интересно, нали?

На рожден ден в Лондон, Англия

Рожденият ден не е на кого да е, а на цяло метро. Подземното возило тази година чества 150-тата си годишнина. Това е един чудесен повод за празнуване в Лондон и отбелязване на почти двувековната история на известното по цял свят лондонско метро.

Заради деня на влюбените: Париж, Франция

И накрая – най-силният аргумент за почивка и няколко дни релакс с половинката – 14 февруари или пък друг влюбен повод. Какво по-романтично място от Париж? Е, вярно, не е от най-щадящите бюджета, но пък си заслужава.

Ако се решите на кратко пътешествие до френската столица обаче не спестявайте излишно. Евтиното винаги излиза по-скъпо. Вярно, че най-хубавите неща в света са безплатни, но обикновено най-хубавите хотели не са. Затова проучете добре пазара на туристически услуги и най-добре изберете пакетна цена, която включва и полет и настаняване. Така ще ви остане повече време за романтика и почивката ще е истинска и пълноценна, а навярно ще сте направили най-чудесния подарък за Свети Валентин на вашата половинка.