С маркови слънчеви очила дори и през зимата

Случвало ли ви се е през зимата да срещнете млада двойка, стилна дама или готин мъж на разходка из града с маркови слънчеви очила? Какво си помислихте, кoгато ги видяхте?

Че са ексцентрици, или че робуват на някаква модна тенденция? Че си прикриват торбичките под очите от снощния купон или това е част от стайлинга им? Или че си пазят зениците от въздействието на вредните UV лъчи? Ако е последното, то вие сте познали. Надявам се наистина да не смятате хората, носещи слънчеви очила през зимата за нелепо изглеждащи – те имат съвсем основателна причина.

Защо е полезно носенето на маркови слънчеви очила през зимата?

Може би си спомняте от часовете по География, че през зимния сезон Слънцето е разположено по-ниско, отколкото през лятото спрямо хоризонта. За това е „виновна“ наклонената земна ос, която отклонява нашата планета на ъгъл 23.5° спрямо орбиталната й равнина. За хората като нас, живеещи в Северното полукълбо периода от 21 Декември до 21 Март се нарича Соларна зима.

През този период най-общо казано слънчевите лъчи падат под най-малък ъгъл, и се разпръскват най-много /не се концентрират/ над земната повърхност: земя и вода. Това естествено води и до по-малко количество UV лъчи, които да вредят на очите ни. Поради това повечето хора смятат, че очите не се нуждаят от защита чрез тъмни или поляризирани очила за слънце. Дали е така?

Обаче винаги има едно голямо НО.

В резултат на постоянна снежна покривка и заледявания ниско падащите слънчеви лъчи се отразяват под много остър ъгъл и ни заслепяват при най-различни ситуации: в града, на терасата, при разходка в парка, в планината, или докато шофираме.

Нужно ли е очите ви да се екранират от твърде силното отражение в белия сняг, за да осъзнаете че слънчевите очила са съвсем подходящи за носене през зимния сезон. Дори да не става въпрос за вашия аутфит, очилата са незаменим аксесоар през този период.

При това трябва да подчертаем, че само и единствено марковите поляризирани слънчеви очила могат да ви предпазят от всички главоболия.

Още по-задължителни са те докато спортувате, катерите се в планината или шофирате. Заслепяванията в тези три ситуации могат да бъдат фатални или в най-добрия случай да се разминете на косъм с опасността. Ако сте запален полу професионален или професионален спортист през зимата на открито, то тогава имате нужда не просто от маркови слънчеви очила със стандартна UVA / UVB защита, а ви трябват спортни слънчеви очила с най-добра защита и професионални характеристики – Category 4. За шофиращите на пазара има спрециализирани очила за шофиране при дневни и нощни условия.

От всички казано до тук, без колебание може да заявим: слънчевите очила са мултисезонен аксесоар, като най-подходящи и дори задължителни са за носене през лятото и зимата. Не се колебайте да вземете нещата в свои ръце и да запазите здравето на очите си чрез маркови слънчеви очила през зимата.

It can be banner here