Испания или Гърция за празниците

Испания или Гърция за празниците

Ще ви дадем някокло полезни съвета, ако сте решили да пътувате до Испания със самолет или до Гърция със семейния автомобил.

Почивка в Испания

Слънчева Испания не е само фламенко, морски плажове, тореадори и маняна. Бъдете нащрек при всяка ситуация и най-вече бъдете особено внимателни по отношение на добронамерените лица, които ви предлагат различна помощ, било то при спукана гума на вашият автомобил или друг случай.

Напълно вероятно е това да са именно съучастниците на лица, които преди това са ви спукали самата гума. Добре е да приемате с недоверие сигнали и на други автомобилисти и участници в движението за неизправност по вашият автомобил или съмнителни предложения за помощ и дори покупка и смяна на авточасти.

Важно е да не спирате, дори да ви правят какви ли не знаци за това. Ако пък очаквате пътна помощ, то е добре да се уверите, че колата която пристига, за да ви окаже съдействие е на точната фирма, с която сте се свързали за помощ. Не се препоръчва и да прекарвате цялата нощ в личният си автомобил на паркинг или по магистралните пътища. Важно е да спазвате ограниченията на скоростта при движение по пътищата и по магистралите, което се отнася и за нашите пътища когато предприемете пътуване за празниците до някои дестинации. Всички глоби за превишена скорост в Испания са доста високи и се заплащат на момента.

Почивка в Гърция

Друга прекрасна дестинация е Гърция, където може да се насладите на Древна Елада, която е дала на човечеството ни едни от най-големите математици, астрономи, физици и философи. В онези по-стари антични времена гърците са смятали музиката за неразделно свързана с обучението, както и с развитието на всеки човек, понеже музиката развива духа, така и физическото възпитание. И в днешни дни музиката е фундаментална част от цялата гръцка култура и самобитност и ако планувате септемврийски празници в Гърция, то няма да съжалявате. За това стягайте багажа в своите куфари и се приготвяйте за път.

Хубаво е че през 2010 година бе открит нов Контролно пропусквателен пункт от към Златоград – Термес. И точно с това пускане на новият пункт се очаква да се увеличи и потокът от туристи от Гърция към курорта Пампорово или Смолян за ски в България.

It can be banner here